вторник, 10 ноември 2009 г.

Вирусът

Вярно, свинският грип не е за подценяване, но има и по-лошо...

...В понеделник сутринта Мимето, секретарката на директора, реши както обикновено да почисти компютъра си. Взе един мек парцал, забърса монитора, а после се наведе под бюрото. И докато чистеше корпуса, одраска леко пръста си на един остър ъгъл.
В резултат на това един от най–опасните компютърни вируси влезе в кръвта й.

Мимето се изправи, замисли се за миг, а после бързо отвори всички всички прозорци в стаята. После усети вътрешна необходимост да изпрати някому спам, ето защо влезе при шефа и го попита не се ли нуждае от виагра и не иска ли да си увеличи какво беше там…?

Отначало директорът бе леко шокиран – все пак, досега отношенията им си оставаха чисто служебни. Но той никога не беше се страхувал от предизвикателствата на живота, затова стана, отиде до нея и я целуна. По този начин се зарази и той.

Вирусът атакува дълбоката му памет и директорът за миг забрави, че е женен. После обаче инфекцията бързо се разпространи и в оперативната, парализира я и той просто глуповато се усмихна, седна зад обратно зад бюрото и весело посъветва Мимето на кои евромачове да заложи.

При нея пораженията не бяха толкова тежки - все пак, по-нова версия – та тя кимна и тръгна да търси букмейкърски пункт, кихайки шумно в коридора и заразявайки всички по пътя си.

В резултата на това главната счетоводителка престана да си скубе косата как да вържат бюджета за месеца, а най-после отговори на настоятелните писма на доктор Бакаре Тунде от Нигерия и изяви горещо желания да му помогне да спасят онези двадесет милиона долара, които чакали в една местна банка. Изпрати пълна информация за всички фирмени сметки и въздъхна доволно с чувство за изпълнен дълг.

Началникът на производството насочи вниманието си към периферните устройства, които иначе просто се мотаеха в цеха - и ги подложи на такова натоварване, че малко остана процесорите им да изпушат. Но пък най-после успяха да наваксат изоставането в плана.

Търговският мениджър се превърна в истинско adware и засипа клиентите с толкова оферти, че накрая на тях им писна и направиха достатъчно поръчки, за да осигурят завода с работа за две години напред.

Незасегнат остана системния администратор – той още не беше изтрезнял от купона от предишната вечер и вирусът не успя да се пребори с ракията в кръвта му. Та, като видя какво става, човекът се хвана за главата и почна да търси в мрежата решение.

...На следващия ден той доведе във фирмата известния народен лечител дядо Нодьо – стар човек, роден още през 32–ра година. Той сложи очилата си, огледа сканиращо наоколо, извади почистващите си инструменти – дебела тояга и торба с чесън – и пристъпи към действие. Справи се за два дни – все пак беше нелицензирана версия, нямаше си диплома. Но накрая излекува всички.

...Сега фирмата прилича малко на секретна биолаборатория - всички с маски и ръкавици. Но такa ще е, щом директорът не разрешава да се пие алкохол на работното място – просто няма друг начин.

10 коментара:

  1. Благодаря, че ме разсмя в този сив ден

    ОтговорИзтриване
  2. Доста смешно, ама пич, вземи махни това досадно съобщение за десния клик, щото нали се сещаш колко еп безсмислено? Мога (и всеки друг) да ти коирам каквото си поискам. Просто само яко дразни, защото ползвам и скрол бутона...

    ОтговорИзтриване
  3. версия 61 смята ,че без домашна гроздова поне версия 2007 ръкавиците и маските ще си останат моден аксесоар до края на сезона.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен 19:47 - Няма да го махна. Писна ми всеки ламер да копира от тук както му хрумне. Готов съм да се хвана на бас, че аз знам повече начини за заобикаляне - все пак, една от дипломите ми е по програмиране. Но мога и да направя така, че да се копира само с преписване или с пълно изключване на Java - функцията на компютъра, като блокирам преглед на източника и качвам статиите като картинки с наложени защитни слоеве. Просто не ми се отива толкова далеч.
    А скролът не е забранен. Провери настройките на мишката си.

    ОтговорИзтриване
  5. На мен десния бутон ми липсва не за копиране (аз я карам по стария начин с Ctr+C), a за отваряне на нови табове с други твои фейлетони.
    А разказа е готин, домашната ракия лекува всичко. :-)

    ОтговорИзтриване
  6. @Коро - цъкай със скролера върху линковете. Извинявам се са офтопика.

    ОтговорИзтриване
  7. A za kartinkite Tiumure nali znaesh che ima OCR nyama kak da zabranish kopiraneto pri uslovie che ya pokazvash. Moga da ti dokaja tova . `Programist`

    ОтговорИзтриване
  8. Възможно е да си прав. Не ми се спори на тема "програмиране". Просто не искам да ме крадат (ако не е много нахално от моя страна). Да ползват материала, но да дадат линк. А то какво става - някой тук се опита да ме обвини, че съм откраднал собствените си произведения - понеже той ги чел другаде под друго име (както се оказа после - копирано 1:1 от тук).
    А засега не ми се иска да въвеждам задължителна регистрация.

    ОтговорИзтриване
  9. Въвеждането на задължителна регистрация по мое мнение ще откаже поне 2/3 от потребителите да влязат и да прочетат нещо. Аз също нямаше да те чета в момента, ако беше сложил такава. Само за едното разглеждане да се регистрирам тук и там ... как пък не! В резултат на това никога нямаше да прочета добрите ти статии и да ги препоръчам на приятели разбира се. Просто такава е психиката на потребителите, а и регистрирането за щяло и нещяло винаги е било досадна работа.

    Сам трябва да прецениш какво искаш от този блог: малка отбрана публика от "посветени" или широк кръг от читатели на които нещата ще са интересни и полезни! Щом не си сложил регистрация към днешна дата е ясно кое предпочиташ.

    Поздрави още веднъж за добрите материали и решението ти да споделиш опита си с повече хора! :о)

    ОтговорИзтриване

За мен

Моята снимка
Смятам се за човек, който има какво да сподели с другите...Дали е така, преценете сами. За връзка с автора: timurcommandos@yahoo.com Едно мое интервю може да намерите на адрес: http://kadebg.com/timur-i-negovite-komandosi/