петък, 9 октомври 2009 г.

ИЗВИНЕНИЕ


Уважаеми приятели,
Днес с огорчение констатирах поредната кражба от този блог. В сайта Дир.бг, раздел "Блогария" -"Представено в дири" се появи статия: "Развитие на България след 2011г….Бате Бойко президент", която 1:1 копира публикуваната тук "България отвръща на удара".
Уведомил съм за случая администрациите на Дир.бг и Блог.бг, но докато те не предприемат нещо по въпроса, вероятно за известно време ще спра публикуването на нови материали.
Моля за Вашето извинение и разбиране.

П.С. Ако някой от Вас реши да посети сайта на крадеца и да изкаже там мнението си, не възразявам. Адресът на открадната статия е : http://slivenplus.blog.bg/zabavlenie/2009/10/08/razvitie-na-bylgariia-sled-2011g-bate-boiko-prezident.412296


(ако някой има други идеи за решаване на проблема, ще му бъда много благодарен да ги сподели с мен на указания И - мейл за контакт - или като коментар към това извинение)

17 коментара:

  1. да си сложиш едно криейтив комънс лицензче, не знам колко ще помогне, но поне няма да навреди

    creativecommons.org

    ОтговорИзтриване
  2. Искрено се надявам това ви решение, уважаеми Тимур, да е породено само от временен афект – и съвсем скоро отново да ни зарадвате с вашите великолепни разкази.

    А на въпросния никому неизвестен блог вече се разписах.

    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  3. ами решение е примерно заключване на блога и последващ достъп само с регистрация с имена и т.н. аз поне съм навит на такова решение. най-малкото може да се разбере къде е утечката.

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей, не съм собственика на блога но човека е посочил от къде е прочел и копирал статията... а именно interesen.net
    След като се проследи връзката - http://interesen.net/?paged=3 тук е статията в която се пише, че е автора е неизвестен :)

    Може да им напишеш и на тях.

    Неприятна случка но се надявам скоро всичко да е забравено защото искрено се забавлявам с разказите тук.
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  5. Ако си направите труда да пуснете текста в търсачка, към момента излизат мног оповече резултати, ето някои от първите: http://forum.nbu.bg/index.php?showtopic=5776
    http://forum.all.bg/printthread.php/Board/elrisha/main/2469559/type/post
    http://akosop.blogspot.com/2009/10/blog-post.html
    http://fun-look.eu/personal/
    има още много... С интерес следя развръзката и господа админи, ОЧАКВАМ НОВИ ПОСТОВЕ ТУК, моля свършете си работата по защитата на текстовете на авторите, които ползват blogspot!!!

    ОтговорИзтриване
  6. На мен на няколко пъти ми препратиха статията като мейл, без да е упоменат източника; виждала съм го и като note във Фейсбук профили, та до този момент просто се е превърнало във фолклор... много кофти е нещо да се разпространява с 'автор незнаен' при положение, че поста е на месец и нещо (ако се не лъжа). Дано скоро се изяснят нещата.

    ОтговорИзтриване
  7. Тимуре, понеже виждам, че държиш на авторските си права, искам да споделя, че направо се притесних, когато попаднах в блога ти. Ами че аз съм си избрала същия основен цвят! Хубаво поне, че има други разлики. Не е нарочно, да знаеш! Все пак, за всеки случай ще те добавя към списъка си с блогове. Ако искаш - можеш да върнеш жеста. Поздрави от любителката на зелено: Алиса

    ОтговорИзтриване
  8. Всъщност място за голямо огорчение няма:
    Авторът на блога е публикувал източника и макар да не е оригиналния все пак има доброто желание.
    По скоро се свържи с http://tinyurl.com/yf5pb87 и сподели проблема си.
    Според мен хората са го направили от незнание а не от зла умисъл.
    П.С. не спирай да пишеш - нещата са качествени и това се оценява - повярвай ми!

    ОтговорИзтриване
  9. След текста е цитиран източник - interesen.net, ето това е точния линк: http://interesen.net/2009/10/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-2011%D0%B3-%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA/, където технически погледнато http://timurcommandos.blogspot.com/ е цитиран като първоизточник, макар и само в коментарите.

    ОтговорИзтриване
  10. Крадливост-нерадост!

    :)

    Тоз' заслужава да го спрат от ефир(а) :) Свиленплюс...

    Не смятам, че трябва да спираш с писането, само защото плагиатите не спят. Те така или иначе няма да прокопсат ;)

    ОтговорИзтриване
  11. Линка май не работи. Махната ли е статията?

    ОтговорИзтриване
  12. Така си е... По-добре да направим читателите невинни жертви на случилото се, та дано на крадеца му дожалее и свали откраднатото....

    ОтговорИзтриване
  13. Ами ако не реагират адекватно от ДИР БГ. Може да се прибегне и до съдебно решение за авторски права. Но е желателно да се консултираш с адвокат. Да видиш веднага как ще изчезне от блога им, в момента в който получат призовката за дело №.... за целта е добре и да имаш доказателствени материали, а ти ги имаш към момента. Но това е вече краен вариант, пиши на ДИР БГ докато не ти върнат адекватен отговор, как не ги е срам.

    ОтговорИзтриване
  14. Алиса:Това е защото позваме един и същ готов шаблон. Той е собственост на Блогспот.ком и се предоставя безплатно на всички желаещи.

    До останалите:Неприятното е, че в правилата горе вляво (извадка от Креатив...), аз разрешавам на всеки да пренася оттук, но с посочване на линк. Тоест, искам да ползвам тези линкове за реклама - хората да посетят блога ми и да прочетат още. Но не ми е приятно някой да си приписва заслуга за труда ми или да прави пари с мои материали. Но как да сложа регистрация, като при 42 последователи има над хиляда посещения дневно?
    Както и да е, днес получих извинения от повечето замесени в случая и това за момента решава въпроса - тези дни ще продължа с публикациите. А после - ще видим...

    Влагодаря на всички за подкрепата в този труден момент!

    ОтговорИзтриване
  15. Тимуре, известно ми е чия собственост е шаблона. Това беше една шега просто, очевидно неуместна. Поздрави към сериозните хора от "Страната на Алиса."
    П.П.Оставям линка.

    ОтговорИзтриване
  16. http://timurcommandos.blogspot.com/2009/10/blog-post_4371.html

    Тук също са Ви копирали и дори най-нагло са поставили линк към друг сайт!

    ОтговорИзтриване
  17. За съжаление мисля, че няма как да спреш напълно. Това е положението в интернет и най-вече в нашата родина. Надявам се, че няма да спреш да пишеш дано има някакъв среден или поне удовлетворяващ вариянт. Успех :)

    ОтговорИзтриване

За мен

Моята снимка
Смятам се за човек, който има какво да сподели с другите...Дали е така, преценете сами. За връзка с автора: timurcommandos@yahoo.com Едно мое интервю може да намерите на адрес: http://kadebg.com/timur-i-negovite-komandosi/