вторник, 30 юни 2015 г.

Ало, господин началник - 3

- Ало, господин началник? Сержант Петров от КАТ е на телефона. Извинявайте, че се обаждам в полунощ, но ситуацията тук е сложна и вие казахте...

- Да, да, слушам.

- Ами седим си ние с колегата Иванов в патрулката в центъра на село Горно Нанадолнище, до един обор - и чакаме да мине някой да го снимаме. Понеже вие нали казахте, че бюджетът на нас чакал...

- Да - и после?

- Ами тук изведнъж възникна етнически конфликт. Значи от едната стана на главната улица живеят българи, а от другата - цигани. И се скараха заради музиката.

- Някой я е усилил много? Кажете му да я намали.

- Не, не, то и от двете страни гърми. Обаче циганите слушат Азис, а българите - Веско Маринов, дето пее там за нас, че сме пазели.

- Знам го Маринов, после?

- По едно време българите викнаха на циганите да намалят малко Азис, понеже врещял като приклещена коза. А циганите отговориха, че може и като магаре да реве, но не се слага на всяка власт - и се скараха. Сега се замерят с камъни.

- Палете колата, пускайте сирената и застанете по средата, като КейФОР. Хайде, бързо, докато не са надушили журналистите.

- Ало, господин началник...? Пак е Петров. Застанахме по средата, обаче камъните ни счупиха стъклата, а един удари Иванов по главата и му излезе цицина. Да стоим ли още или да се дръпнем, понеже дребните камъни наоколо взеха да свършват и да не стане някоя беля?

- А, добре. Те като останат без камъни, сигурно ще се успокоят.

- Няма, господин началник, понеже циганите обиждат Левски.

- Стана тя сега! Как го обиждат?

- Викат, че мястото му не било в "А" група, а Гонзо да си гледал инженерството, понеже от футбол не разбирал.

- Те пък в махалата са все едни специалисти... Добре, аз ще се обадя на жандармерията, а вие гледайте да не дойдат футболните фенове. Блокирайте всички входове на селото и не ги пускайте.

- Ама ние сме само двама и Иванов има цицина, как да стане...?

- Ало, господин началник, феновете дойдоха - цели три автобуса.

- Има ли вече жертви?

- Не, няма. Феновете се оказаха от ЦСКА и почерпиха по една бира циганите, а после ги информираха, че в "Левски" и другите не ставали. Обаче после се скараха помежду си, понеже единият автобус били от "ЦСКА - Божков", другите - от "ЦСКА - Ганчев", а третите - от "ЦСКА - Етрополе". Сега изясняват помежду си... как беше... идентичността си.

- Добре, добре, не ги закачайте тогава. Не се тревожете, жандармерията вече пътува към вас. Хайде...

- Ало, господин началник? Рокерите дойдоха. Понеже караха много бързо, аз ги снимах с камерата, но те ми я взеха и ми я счупиха в главата. Сега и аз имам цицина на главата.

- Нищо, ще ти дам нова - камера, искам да кажа. Рокерите нападнаха ли вече циганите?

- Ами! Като стигнаха до махалата и видяха какви са улиците там, теглиха по една на кмета и си тръгнаха. Не искали да си чупят моторите, но казаха щом запълнели дупките, пак щели да дойдат.

- Уф, добре - значи няма да е скоро. Хайде, ако има нещо ново, пак се обадете.

- Ало, господин началник? Дойдоха националистите.

- Има ли жертви?

- Няма, няма. Водачът на националистите каза, че почвали с идеологическа подготовка. Събра всички в читалището и сега обяснява, че циганите навремето ги изгонили от Индия, понеже изяли лебедите на някакъв махараджа. А преди това откраднали всичкия бронз да го предават за вторични суровини и така свършила Бронзовата епоха. Иванов е там и слуша, понеже скоро не били изпитвали сина му по история.

- А феновете?

- Феновете се съгласиха, че щом имало Манчестер Сити и Манчестер Юнайтед, можело да има и няколко ЦСКА-та и всичките били автентични. Даже било по-добре - като се срещнат помежду си - който и да бие, все ще се напият.

- Аха, добре. Жандармерията още я няма, нали?... Ще дойде, ще дойде... Ей, и да си оправите униформите, понеже и министърката май лети към вас.

- А, добре, шефе. А обувките си съм ги лъснал още сутринта, сега ще кажа и на Иванов...

- Ало, господин началник? Пак е Петров. Значи, националистите си свършиха идеологическата подготовка и тръгнаха да нападат циганите, обаче не можаха да минат - феновете са блокирали улицата, пият бира и пеят "Сърца червени". Тогава и националистите извадиха бира и запяха патриотични песни. Междувременно и рокерите се върнаха (ходили да си купят бира) и сега и те слушат хард рок и форсират моторите. Дойдоха и от телевизията.

- Добре, значи всичко е под контрол. Обади ми се, когато пристигне министърката.

- Ало, господин началник... Министърката най-после дойде, а с нея и жандармерията, да я пази.

- Браво! Няма жертви, нали?

- Не - сега министърката позира за телевизията на фона на жандармеристите, а всички останали пият и пеят. Мен лично почна да ме боли главата, но може и да е от цицината.

- Много добре! Знаех си, че щом дойде министърката, ще сложи всичко в ред. Е, и този път се справихме професионално, браво на нас. Обаче нещо ми се губи... А, да - а какво стана с българите и циганите?

- Ами те... Сврели са се в най-далечния край на селото, пият си заедно ракията и се молят цялата тази лудница по-скоро да свърши...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За мен

Моята снимка
Смятам се за човек, който има какво да сподели с другите...Дали е така, преценете сами. За връзка с автора: timurcommandos@yahoo.com Едно мое интервю може да намерите на адрес: http://kadebg.com/timur-i-negovite-komandosi/