неделя, 17 юли 2011 г.

Телефон все ни свързва, телефон ни дели...

Дами и господа, бързам да споделя с вас радостната вест – първият български смартфон е вече на пазара. Стилна, красива и удобна, нашата „Бокия” е точно това, което заслужавате ("бо" - то в началото е от "Болгария" и няма никакво навеждане пред някого, както твърдят конкурентите ни).

С инсталирана операционна система „Чобаноид”, този телефон винаги е в състояние да ви изненада. Позволете ми да ви запозная с основните му екстри:
Преди всичко, с „Бокия” може да се говори. Обаче не просто да звъннете на комшията до го питате в коя кръчма да се срещнете, а сте в състояние да подчертаете неповторима си индивидуалност. За тази цел, освен основния режим „бла-бла”, разполагате с още три:

При „джентълмен” телефонът, благодарение на вградения си филтър, ще премахне определени думи от изразите ви и ще ги замени с други по зададен алгоритъм, така че ако насреща е например представител на банката, напомнящ ви за необслужван кредит, той ще чуе примерно:
„ Кога ще внеса парите ли? Абе, вие защо не си (навестите) майката, (участници в гей-парад) такива! Пет пъти ми вдигахте лихвата, (зведичката) ви лелина! Аха, щели сте да ме съдите… А можете ли да ме хванете за (ръката) и да ме разходите по „Витошка”…? (В скоби са избраните от софтуера замени. Може и да не са най-точните, но това е все още бета-версия).

В режим „мениджър” телефонът работи на обратния принцип. Ако се обадите на подчинен и го попитате кога най-после ще завърши възложената задача, софтуерът ще добави думи, от който не само каруцар, но и конят му ще се изчервят. Срещу допълнителен абонамент към социалното министерство се активира функция, която показва на дисплея на оттатъшната страна колко точно са в момента регистрираните в местното Бюро по труда.

И последният режим е „семеен”. Засега се предлага само за мъже и ако получите повикване от определн номер (в случая – на жена ви) – телефонът преминава в режим на готовност и само през пет минути възпроизвежда една от записаните предварително от вас реплики:
„Да, скъпа…”,”Да, права си…”, „Ще отида, разбира се…”, „Да, знам че обещах, но…”, „Всъщност тя е грозна като вещица, не е вярно, че съм я зяпал…”, „Обещавам на заплата да ти купя…”, „Ще отидем там при първа възможност…” и т.н. Тук няма алгоритъм, репликите се подбират на случаен принцип, но клиентите са много доволни.

(А ако случайно сте политик и успеете да се измъкнете от парламентарно заседание без да ви усетят журналистите, може да получите всички екстри в едно – софтуерът и ще замени „лош мат’рял” с „прекрасни хора”, и ще добави напомняне към съпартийците ви кой пише листите, и ще отговаря вместо вас с „Да, да, има проблеми, но ние работим…те, предишните са виновни…” – и всичко това без допълнително заплащане).

Новият български „Бокия” е разработен изцяло в новите евротенденции за „зелена” енергия и няма зарядно устройство. Има слънчеви батерии, а за облачни дни (или ако цял ден пиете мастика на сянка под асмата), разполага с малка перка-ветрогенератор. В тези случаи – ако го закачите на кръста си – може да се почувствате като любимия си герой от детството – Карлсон.

Помислено е и за дизайна – „Бокия” е със сменяеми панели и ако прецените, че някой от тях влияе отрицателно на имиджа ви, можете спокойно да го махнете и да го захвърлите. Навсякъде наоколо се предлагат нови.

Естествено, телефонът има вградена навигация – за момента фирмата производител е нанесла на картите само магистралите, построени от последното правителство и затова България изглежда като бяло петно с няколко къси черти през него; но софтуерът се осъвременява. Вече се подготвя специалната екстра, с работно заглавие:”Цецо, викни твоите хора бе, че пак се загубихме и ще ни изядат вълците”. Кой е загадъчният „Цецо”, разработчиците засега пазят в тайна.

Новата „Бокия” разполага и с видеокамера – охранителна – която поддържа непрекъсната връзка с най-близкото управление на полицията. По този начин – ако извършите нещо незаконно, времето, прекарано в предварителния арест, се съкращава съществено.

Последната екстра е, че вместо стилус телефонът има малка ножичка – ако сте президент или премиер например, с нея можете да режете ленти при откриването на нещо си. Ако случайно не сте, можете поне да си оправите маникюра (за дамите и част от господата).

Телефонът се предлага и на лизинг – избирате сега, после плащате четири години. Е, то май и с други неща е така.

Купете си новия „Бокия” и се почувствайте като това, което всъщност не сте!

1 коментар:

  1. Страхотно! Надяваме се бързо да намери пазар и да смекчи просташкия говор, който се чува навсякъде. Като песента "Дано, дано, дано"...

    ОтговорИзтриване

За мен

Моята снимка
Смятам се за човек, който има какво да сподели с другите...Дали е така, преценете сами. За връзка с автора: timurcommandos@yahoo.com Едно мое интервю може да намерите на адрес: http://kadebg.com/timur-i-negovite-komandosi/