понеделник, 19 март 2012 г.

In memoriam


Уважаема госпожо/госпожице/маце/ другарко!

С най-дълбоко удовлетворение Ви съобщаваме, че Вашият съпруг/гадже/любовник/другар или какъвто Ви е там,
На ………….. в ……… часа загина геройски във виртуална битка с интелектуално превъзхождащите го сили на противника.

Искаме да Ви уверим, че имате пълното право да се гордеете с Вашия близък човек – дълбоко окопан във форума, цяла седмица той успяваше да блокира всички опити да бъде вразумен и нито веднъж не се поддаде на провокационните призиви на модератора да престане да се държи като идиот и поне малко да уважава околните. Вместо това, предварително избрал смъртта на храбрите, Вашият герой до последно се опитваше да разкъса вражеското обкръжение на така наречените „възпитани хора”, въоръжен само с два аргумента: „кой си ти че да ме учиш бе?” и „що всички не вървите на…”. А когато и те се изчерпиха , той до последно хвърляше емотикони по опонентите си и храбро ги наричаше „кретени”, без дори да му мигне окото от постоянно получаваните предупреждения.

Нещо повече – когато бе забанен верният му боен другар PREDATOR_BAU_BAU (направената посмъртно проверка показа, че става дума за обикновена двойна регистрация), той взе от ръцете му знамето на форумните тролове и широко го развя, докато покрай ушите му свистяха репликите на опонентите му, всички до една евфемизми на думата „тъпанар”…

Да, той вече не е сред нас, но смъртта му бе героична; в последните си мигове Вашият човек успя три пъти да напсува цялата администрация на сайта, преди подлата ръка на форумния модератор да успее да натисне съответния бутон и да прекрати регистрацията му. Сред личните вещи в профила бе намерено прощално писмо до нас, което – ако настоявате – ще Ви препратим отделно. То започва с любезното „Ей, порове”, съдържа кратки наставления как трябва да си вършим работата, каква да бъде политиката на сайта и указания кои правила следва незабавно да бъдат променени. Особено ни трогнаха думите в края му – „и не си правете илюзии, аз пак ще върна.” Впрочем, гарантираме Ви, че това няма да се случи.

Имаше и предсмъртно писмо лично до Вас от един ред, цитираме: „Муцко, ако тия накрая ме баннат, ша ти дрънна да ударим по едно”. Докато го четяхме, всички плакахме (от смях).

Длъжни сме обаче да признаем, че именно подвизите на Вашият близък и останалите като него са светлия пример за младото поколение, което намира коментарите на другите участници във форума за прекалено нравоучителни или – както обича да се изразява самото то – „изкукали”. Но виртуалната смърт на героя не беше напразна – вече се появиха още трима идио…, пардон, верни последователи, готови да продължат делото му. Както е прието да се казва – младите са нашето бъдеще и не можем да ги оставим да станат просто културни хора. Ако те дори за миг забравят, че носят в себе си гените на Бай Ганьо, с тях е свършено – вече няма да са истински българи, а … и ние не знаем какво, още не сме виждали подобно нещо.

….Искаме да Ви уверим от името на сайта, че Вашият герой вечно ще остане в нашите сърца и регистри, а IP-адресът му – блокиран завинаги. Нещо повече – от уважение към неговия подвиг един колега доброволно се е ангажирал да проверява всички подозрителни съвпадения при новите регистрации в течение на месец.

Удоволствие за нас е да Ви уведомим, че с единодушно решение на администрацията Вашият любовник/гадже/ другар/ или какъвто Ви се явява там,
е награден с най-високия ни виртуален орден „Форумен идиот” и при желание може да си го получи в .jpg формат на Вашия имейл, който е посочен в профила като резервен. Моля предайте му обаче да не идва лично, понеже някои от колегите все още искат да го набият.

С уважение, от администрацията на……………

9 коментара:

  1. Тимуре, от де почерпи вдъхновение за това? =)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Леле Тимуре,

      Бая са те вбесили :) Ако бях на твое място (добре че не съм в случая), сигурно бих благословила родата на някой до 10то коляно по Балкански му и бих престанала да се замислям по темата.

      Изтриване
  2. Хубаво :) Писано от личен и дълбоко изстрадан опит, както изглежда ...

    ОтговорИзтриване
  3. Гениално! Форумното ръководство на БГ-наука тутакси копира кървавото писмо :)

    ОтговорИзтриване
  4. Откъде е вдъхновението...преди няколко години за известно време бях в администрацията на един международен сайт и отговарях за форума. Луда работа, има доста хора, които влизат само за да избият комплексите си - аз мислено ги наричах "момчетата от виртуалното гето". А форумът беше много активен, на момента ставаше почти чат и тримата ми подчинени модератори не успяваха да "чистят" всички глупости.
    Само че аз като една недемократична личност прилагах силно иновативен подход - например, веднъж пуснах съобщение - "Уважаеми потребители, в момента гледам волейбол и хвърлям по едно око тук. Щом свърши последният гейм, ще погледна и с другото и всички, които все още не са премахнали обидните си постове, получават седмичен бан. А ако моят отбор загуби, изобщо ще изключа форума до утре". Три минути пълно мълчание в ефира, а после само един учитив пост: "Господин администратор, поне кажете кои играят и за кого да викаме.":)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. "Господин администратор, поне кажете кои играят и за кого да викаме.": Е това ме изкефи!

      Изтриване
  5. Аз лично съм попадал в близка ситуация/без споменаване на родата/.
    За съжаление админите не бяха на нивото на "Тимур"...
    Някои потребители ,като седнат с бутилка уиски на форума ,чудеса могат свършат.
    "Тимуре" как ме успокояваш.
    "Тимуре" как ме вдъхновяваш.
    "Тимуре" голем си........./напиши си каквото искаш/.
    Поздрави
    marksman

    ОтговорИзтриване
  6. marksman, ако вината не е била в теб, то значи мястото ти не е било там и не е имало смисъл дори да си помисляш да оставаш.

    Пък що се отнася до Тимур... Може и така да е:
    "Тимуре" как ме успокояваш.
    "Тимуре" как ме вдъхновяваш.
    "Тимуре" голем си........./напиши си каквото искаш/.

    Ако на някой това положение не му харесва- винаги може да се опита да се справи по-добре от Тимур с писателството... И ако успее, обещавам да му го зачета. И да добавя и неговото име или ник към горните хвалебствия. Но не преди това. Който каквото си заслужи- така следва да стоят нещата, нали?

    ОтговорИзтриване
  7. Тази форма на агресия е като всяка друга - не трябва да бъде атакувана, защото се разпалва още повече. Един простак можеш да го взривиш от възмущение, ако не му дадеш форум, внимание, място, където да вдига скандали.
    Както казваше един познат: Ако бяхме паднали под английско иго, сега положението щеше да е коренно различно. Хората щяха да са по-възпитани...

    ОтговорИзтриване

За мен

Моята снимка
Смятам се за човек, който има какво да сподели с другите...Дали е така, преценете сами. За връзка с автора: timurcommandos@yahoo.com Едно мое интервю може да намерите на адрес: http://kadebg.com/timur-i-negovite-komandosi/