петък, 27 юли 2012 г.

Версии


Дежурният редактор на вестник „Сензация” Кольо Колев седеше уморен пред компютъра си. Главният току-що си бе тръгнал, поръчвайки на излизане:
„И една статийка за атентата – на всяка цена! Само внимавай междувременно МВР да не разкрият извършителя и да станем за смях. Но ако няма нищо ново от тях, пусни там някоя по-оригинална версия...” – и бе кимнал окуражително, преди да затвори вратата.

До приключването на броя оставаха три часа и дежурният редактор почти бе готов да започне любимото си „Според достоверен източник, пожелал да запази анонимност...”, когато телефонът иззвъня.
- Шалом, господин Колев – започна делови мъжки глас – Обаждам ви се с молба да публикувате статия, в която за вдъхновител на атентата да посочите Онези. Като се има предвид традиционната дружба между народите ни, надявам се да не откажете.
- А защо точно Онези?
- Понеже ги бихме на „Принцът на Персия” онлайн. А те са много чувствителни на тази тема.
- Звучи ми малко несериозно...
- Отказвате? А да звънна на батко – на големия ми брат, де? Веднага ще дойде да ви умиротвори и само на сензации ще станете...
- Добре, нека помисля – с тези думи Колев остави слушалката, но телефонът пак иззвъня.

- Селям айлекум, Кольо – чу се напевен глас – Като се има предвид...
- Карай направо – уморено го прекъсна Колев.
- Ако може една статия, че Тези сами са го направили...?
- Стига бе! – подскочи Колев – И защо?
- За да обвинят нас и да ни компрометират пред света. Още са сърдити, дето онази игра не я кръстиха „Принцът на Йерусалим” и... А последната им победа онлайн беше случайна.

Колев обеща да помисли и затвори. Погледна текущата информация от МВР, но там само гордо се съобщаваше за разбиването на поредния торент – тракер, който с регистрираните си 150 потребители нанесъл щети на Холивуд за...

Междувременно три неизвестни организации поотделно поеха отговорността за атентата и настояха за статия в този дух – явно го бяха закъсали с плана и се очертаваше лято без бонуси. Известен специалист по тероризъм изказа увереност, че бомбата не можело да е внесена от чужбина – на него самия му конфискували мобилния, понеже звънял с мелодията „Калашников”, пък и нивото на тамошните специалисти...А, как да не може, възрази малко по-късно прочут арабист, индуист, китаист и каратист – там е пълно със завършили у нас инженери. Е, тостер трудно ще сглобят, но бомба – колко му е? Никой от двамата обаче не уточни къде е това „там”.

Друг „специалист” обяви, че не се подозира правилния човек. Не можело определен тип терорист да взриви нещо, без да извика „аллах акбар” – това било все едно ултраси да се сбият, преди да се напсуват цветисто – направо манджа без сол.
Дежурният редактор въздъхна и отново погледна информацията от МВР – сега току-що бяха заловили малкия Гошко от Банкя, който играел с нелицензирано копие на „Братя Марио”. Колев въздъхна и посегна към клавиатурата. По-оригинално...?

„Според известния американски експерт Джони Уокър, атентатът в Бургас е дело на ескимоската терористична организация „Бяла мечка”. Отдавна се наблюдавали признаци на нетърпимост към нашата страна и желание за отмъщение. Причината – спрели сме от производство традиционния сладолед „Ескимо”, с което дълбоко сме обидили тези скромни хора и сме отнели едничката им гордост...”
„Какво пък – помисли си Колев – Версия, не по-лоша от всяка друга. Който трябва да каже нещо, мълчи и гони Михаля, аз какво да направя...” И продължи с писането.

...Абе, който и да го е извършил този атентат – дано по-скоро се опита да изтегли нещо нелегално от интернет. Тогава му е спукана работата и прошка няма да има.
А той определено не я заслужава.

1 коментар:

  1. "...Абе, който и да го е извършил този атентат – дано по-скоро се опита да изтегли нещо нелегално от интернет. Тогава му е спукана работата и прошка няма да има.
    А той определено не я заслужава."

    Надявам се хакерите от родната полиция, която ни пази, да не спят точно в този момент, когато терористите, извършващи атентати, теглят нелегално от интернет, че в такъв случай направо отекохме пред света...

    ОтговорИзтриване

За мен

Моята снимка
Смятам се за човек, който има какво да сподели с другите...Дали е така, преценете сами. За връзка с автора: timurcommandos@yahoo.com Едно мое интервю може да намерите на адрес: http://kadebg.com/timur-i-negovite-komandosi/