петък, 13 март 2015 г.

Носители на древна култура

Уважаеми господа журналисти, братя и сестри!

Свикахме тази пресконференция, за да обявим създаването на нова политическа формация, която да отговори на предизвикателствата на световния империализъм и да се бори за повишаване на жизнения стандарт на обикновения човек от махалата.

Как се стигна до това решение? Ами - писна ни. Няколко години вече при нас идват представители на Тройката - Енергото, НАП и полицията, и искат да си платим тока и данъците. При това ни заплашват, че ако не покрием поне част от задълженията, щели да ни го спрат (тока, не данъка).

Търпяхме, доколкото можахме това унижение, но накрая се събра Съветът на мъдреците (в него влизат всички от махалата със завършено основно образование - той се състои от десет членове) и реши - на това трябва да се сложи край. Но понеже ние уважаваме закона и ненавиждаме извънпарламентарните средства за борба, решихме да основем партия.

Едно от нашите момчета има вкъщи интернет - закачило се е там към... както и да е, та то провери как го правят хората по света и каза, че е добре с името да имитираме някой утвърден бренд - европейците я забележат тънката разлика, я не. Ето защо обсъдихме наименованията МАНГИЗА, КИРИЗА, ПИНИЗА, МАРИЗА и накрая се спряхме на ПАНДИЗА. Звучи добре, на много от нас навява мили спомени, а и показва къде ще пратим оялите се империалисти, капиталисти и висшисти, когато спечелим изборите.

С няколко думи ще обясня нашата идеология - не сме виновни ние, че толкова години сме живели на гърба на другите, а тия, които са ни дали тока. Не са ли видели, че сме безработни и нямаме пари? Видели са, но в стремежа за лесна печалба са давали киловат след киловат, а сега искат ние да плащаме. Как, като повечето от нас са безработни? Не, господине, не ми подсказвайте, че в "Чистота" имало предостатъчно свободни места. Ако искате, вие идете да работите там. Нашите предци са дошли от Индия и са носители на древна култура, не по-малко значима за човечеството от тази на Гърция например. Напълно е възможно някой от моите пра-пра-прадеди да е създал "Махабхарата Рамаяна", а аз, гордият му потомък - с метлата... А ако не я е написал точно моят, значи е този на Асан, все тая.

Ние може да сме малко неграмотни, но това не означава, че не се сещаме за какво става дума. Знаем ние, знаем - световните финансови акули нарочно са накарали Енергото да ни дава ток без пари, за да ни хванат в капан и накрая да ни вземат конете и каруците. Но както казват нашите - тука има, а там нема. Тоест тяхната работа няма как да стане, с нас е цялото прогресивно човечество.

Ние искаме да се открият съответните държавни служби - на първо време около милион, които да бъдат заети от нашите хора. Експерти там, специалисти - нямаме претенции как ще се наричат, важното е да падат пари. Ако няма възможност за толкова нови, да се уволнят част от сега заемащите ги - те имат образование, владеят езици и в частния сектор ще се оправят. Ние обаче искаме да работим за държавата, понеже много я обичаме и защото там условията са по-хуманни - кафенце, цигарки, болнични през ден, - благинки има за всички.

В краен случай можем да приемем работа в БДЖ-то до приватизирането му, но в заплатата трябва да са включени 500 евро за миене на ръце и 1000 евро за къпане. Това са опасни неща - може човек да настине, да се разболее и да си отиде без време. Така че за риска трябва да се плаща, иначе - никакво къпане.

Господине, пак се обаждате, без да съм ви дал думата. Как откъде ще вземем парите? Естествено, от тези, които имат. Ако можем да получим заеми, добре. Ако не - има толкова богати хора, които сигурно са направили състоянието си от далавери и сега е моментът да ги притиснем. Нали знаете - рибата се чисти от главата, не от опашката. Сигурни сме, че тези хора държат парите си или под дюшека, или закопани в градината. Отиваме значи и...

Какво? Кой щял да ни подкрепи ли? Ами всички, които дължат нещо та някого и нямат намерение да го връщат. Освен това има едни организации, знаете... Ето, някои решиха, че убежденията им налагат да отидат в определена редакция и да избият намиращите се там журналисти. Знаете ли колко хора по света проявиха разбиране? Обиден си, следователно най-естественото нещо е да вземеш автомата и... Е, и нашите убеждения са, че не трябва да работим. С цялата си душа вярваме, че някой друг е длъжен да ни храни, понеже - нали помните - наследници сме на... Пък и просто ни мързи.

Обаче в случая това не е обикновен, а така да се каже - идеологически мързел. Знаете, фашистите твърдяха, че трудът освобождавал. Гавреха се с хората. Ние обаче твърдим обратното - трудът поробва и ни отнема вътрешната свобода, а ние я ценим особено много. Ето, аз дори съм кръстил синовете си Токайто и Винету - на великите индиански вождове, борили се срещу омразните американци. То ако имаше тогава Европейски съюз, сигурно и срещу него щяха да въстанат, но за щастие е нямало. Ако не беше проклетата огнена вода - менте, подло давана им от белите, сега Големият бял баща нямаше да се казва Обама, а например Тъмния облак или нещо от рода. И рецесия нямаше да има, понеже - да, можеш да напечаташ долари, но я напечатай бизонски кожи? Но явно така било писано.

Изобщо - гласувайте за нас и само гледайте какво ще стане после...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За мен

Моята снимка
Смятам се за човек, който има какво да сподели с другите...Дали е така, преценете сами. За връзка с автора: timurcommandos@yahoo.com Едно мое интервю може да намерите на адрес: http://kadebg.com/timur-i-negovite-komandosi/