сряда, 9 май 2012 г.

Хюстън, имаме проблем!


След завръщането си от поредната експедиция до Луната (американското знаме там бе престанало да се вее, та ходиха да го поразклатят), космическият кораб „Аполо 69” влезе за основен ремонт. Поизчукаха го, затегнаха му гайките и дори пуснаха една прахосмукачка, а после го изстреляха да направи няколко обиколки около Земята – да се види занася ли нанякъде, скърца ли му окачването и т.н. – абе, който е ходил в автосервиз, знае.

В средата на първата обиколка обаче екипажът се включи извънредно:
- Хюстън, имаме проблем!
Ръководителят на полета отначало реагира спокойно:
- Ако е климатикът – изобщо нямайте грижа. Като се върнете, ще го напълним пак. Правете си вятър там с някоя инструкция…
- Не, тук… Едни ни карат да спрем.
Новината за възможна среща с НЛО веднага събра десетки хора около командния пулт. Оказа се обаче по-сериозно.

- Значи, както си летяхме – започна да обяснява смутено астронавтът – изведнъж на пътя ни изскочи един космически кораб – малък такъв, със синя лампа на него. Оттам ни казаха, че в момента минаваме над България и сме превишили допустимата скорост с десет хиляди километра. Искат да спрем и да отидем при тях.
- Абе тия луди ли са…? – ръководителят на полета не можеше да повярва на ушите си.
- И ние така попитахме, а те ни отговориха, че законите са си закони и извън населено място…
- Засега не спирайте, дори да ви гонят. Изчакайте малко.

Десет минути по-късно американският посланик се обади на Когото трябва.
- Господин министър, вашите служители…
- Да, информираха ме вече. Искрено съжалявам, но законите са за всички.
- Обаче нашият кораб не може да спре.
- Спирачките му ли не са в ред? Е, тогава ще се наложи изобщо да го спрем от движение.
- Не точно, но – американският посланик не посмя да спомене, че корабът изобщо няма спирачки – Законите на физиката, нали разбирате… Вашите служители са ходили на училище и би трябвало да знаят, че под определена скорост корабът ще падне.
- Може да са ходили, а може и да не са. Обаче Закона за движение по пътищата го знаят наизуст. Знаете ли какво ни костваше да научим пътниците във всички самолети да слагат колани, докато летят над България?
- Да, но поне вие самият нали…
- Аз управлявам, не се занимавам с физика. Впрочем, няма проблем – корабът ви излезе извън границите на страната ни. Кажете на хората си следващият път да внимават – или поне да закачат няколко знаменца там, да се вижда, че е дипломатическо превозно средство…

Няколко часа по-късно:
- Хюстън, пак имаме проблем! Тия сега искат да ни видят аптечката и триъгълника.
Ръководителят на полета въздъхна и пак се свърза с посланика…

- Хюстън, тези отново искат да спрем! Трябвало да проверят дали двигателят ни не е с пренабити номера… Твърдят, че едно „Аполо” вече било обявено за издирване и това било рутинна проверка…

- Хюстън, пак имаме проблем! Сега ни искат винетка и „Гражданска отговорност” – ако сме блъснели някого… Абе, няма ли кой да им обясни на тези, че тук няма жива душа и - моля, проверете – какво означава „годишен технически преглед” ...?

- Господин премиер, сам разбирате…Да, знаем, че е необичайно…Да, знаем – проверка от ЕС, трябва да се симули…Тоест, да се спазват законите…Да, ще летят само над новите магистрали… Да, благодаря ви.

....

- Байконур, тук е „Союз ТМА” и май имаме проблем … Преди малко едно „Аполо” се скъса да ми мига с фарове. А нали знаете – возим турист без българска виза и … Да „черпим” ли или да се връщаме?

5 коментара:

 1. Хахаха :) Тимуре, по принцип предпочитам сериозните ти постове за споделен опит, ама тая история е голям бисер! Паднах да се смея! Браво!

  Мигал му с фарове, хахаха :))

  ОтговорИзтриване
 2. "- Байконур, тук е „Союз ТМА” и май имаме проблем … Преди малко едно „Аполо” се скъса да ми мига с фарове. А нали знаете – возим турист без българска виза и … Да „черпим” ли или да се връщаме?"

  Ей това е точната реплика!!! =)

  ОтговорИзтриване
 3. Смях се на глас!

  Редовен читател

  ОтговорИзтриване

За мен

Моята снимка
Смятам се за човек, който има какво да сподели с другите...Дали е така, преценете сами. За връзка с автора: timurcommandos@yahoo.com Едно мое интервю може да намерите на адрес: http://kadebg.com/timur-i-negovite-komandosi/