понеделник, 27 юли 2009 г.

Приложна политология

Уважаеми дами и господа журналисти!За мен, като директор, е истинско удоволствие да ви посрещна и разведа из нашия Център по приложна политология – най – големият на Балканите и най – заклеймяваният в чуждата преса.(Това, разбира се, е от чиста завист, че не са успели да създадат нещо подобно.)
Още в началото бих искал да подчертая, че той е дал подготовка на редица водещи родни политици, в чиито качества вярвам лично сте се убедили.
Противно на остарелите схващания, че всичко трябва да е съсредоточено в един голям корпус, нашият център се състои от малки обособени участъци, по аналогия с отделните електорати.Искам да отбележа, че ние отделяме много по – малко внимание на теорията, а смятаме практическите занимания за далеч по – важни.По този начин не пълним главите на бъдещите политици с никому ненужни знания и те остават празни за далеч по – важни неща.

…В тези къщички например живеят няколко семейства пенсионери.Ето, от този пулт за управление тук се пускат високоговорителите – задачата на студентите е да изберат какво трябва да звучи по тях – носталгични послания колко хубаво е било едно време, призив, че от техния глас зависи бъдещето на страната или заплахи, че ще им бъдат намалени пенсиите.Както виждате, няма телевизонни антени, а от вестниците им даваме да четат само „Трета възраст”.Целта е да бъдат накарани да излязат по команда и да пуснат по едно листче в пощенските кутии.Е, е – изобщо не е жестоко – в края на годината водим всички живеещи тук за една седмица на море, изцяло на разноски на Центъра.

…В следващият участък имаме представители на едно определено малцинство – сами виждате, дори оградата е от пластмаса.Вода и ток обикновено няма, впрочем стойте малко по – настани – и канализация липсва.За сметка на това обаче има повече развлечения – ето на оня простряния чаршаф там всяка вечер прожектираме индийски филми, като преди това раздаваме ракия – менте.Малко е шумно наистина, но нашите възпитаници трябва отрано на свикват с атмосферата на бъдещите си митинги.
Веднъж седмично пускаме представители оттук да отидат и да откраднат прането на пенсионерите, с което поддържаме тонуса и на двете групи.Впрочем, сега планираме и прекарване на пряка телефонна линия между участъците – в случай, че някой блъсне дете и адвокатът иска много пари да покрие нещата....
Тук студентите се обучават на следните умения – пускане на тока и водата за два дни, раздаване на брашно и водене на американски кореспонденти.
За тройка се изисква да се знае поне цената на на бирата и кебапчетата.

...Да, да, това е малка градинка, нищо повече.Но обърнете внимание какво расте тук – тютюн, естествено.Нашите студенти се учат как да го изкупуват.Смята се, че това може да разшири потенциалния им електорат с поне 10%.Впрочем, трябва да отсекат и едно от дърветата и да го продадат, без да ги хване охраната.

...В тези къщички с работилничката по средата се учим на манипулиране на бизнеса.Студентът има право да наложи толкова данъци, колкото успее да измисли.Може да даде днес пари назаем на живеещите тук, а утре да си ги поиска в троен размер.Разрешено му е да провокира стачки, протести и т.н., а дори да разположи три различни митници в двора с различен пропусквателен режим, както и да взема подкупи от живеещите тук.
Ако в края на семестъра те все пак успеят да произведат нещо и да го изнесат извън оградата, обучаемият отива на поправка.

...Тук, на спортното игрище, нашите студенти се учат да формират тимове, а след половин час да ги напускат. Особено внимаваме да научим възпитаниците си да напускат отбора веднага щом почне да губи.
Най – висока оценка получа този, който успее да смени максимален брой тимове през семестъра.

...Както виждате, в средата на двора има кладенец.Е, не, не водата тук не спира – освен в оня участък, който ви показах.Кладенецът е сух и предназначението му е съвсем различно.
Той е пълен с компромати.Всеки студент, който по една или друга причина изостане в успеваемостта си, може да дойде тук и да извади компромат срещу тези, които го превъзхождат и оценките му автоматично се изравняват с техните.
Впрочем, пълним кладенеца всяка седмица.

...А тук, в края, имаме малка козметична клиника.Чрез операции премахваме съвест, чувство за отговорност, имплантираме мускули, които да бъдат показвани пред избирателите, коригираме бюстове, за да бъдат нашите хора винаги с едни гърди напред...такива работи.
А накрая на всички раздаваме розови очила.

...Както виждате, господа журналисти, предвидено е почти всичко.А и след всяка избирателна кампания добавяме нови неща.Мога да ви уверя, че нашият Център за приложна психология стои много добре на пазара и желаещите да бъдат обучавани тук непрекъснато расте.

Можем само да гадаем още колко добрини ще донесе това на скъпата ни родина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За мен

Моята снимка
Смятам се за човек, който има какво да сподели с другите...Дали е така, преценете сами. За връзка с автора: timurcommandos@yahoo.com Едно мое интервю може да намерите на адрес: http://kadebg.com/timur-i-negovite-komandosi/